Vegaaninen mustikkapiirakka

Vegaaninen mustikkapiirakka

Olen nykyisin melko laiska leipoja. Kun vihdoin saan aikaiseksi tarttua jauhopussiin ja alan leipomaan, toivon ohjeelta ennenkaikkea helppoutta. Niinpä rakastan yli kaiken ”sekoita kaikki ainekset yhteen ja lykkää uuniin”-ohjeita. Tämän vegaanisen mustikkapiirakan alkuperäisen ohjeen bongasin Ruokakonttuuri-blogista, propsit lähtee siis sinne suunnalle!

Tein ohjeeseen muutamia omia muutoksia, esimerkiksi vaihdoin osan vehnäjauhoista kaurajauhoihin ja vähensin sokerin ja margariinin määrää. Ja tästä tuli silti todella maukas! Tämä piirakka ei ollut liian makea, mutta maistui silti erittäin hyvin myös sokerihiiri-poikaystävällenikin.

Vegaaninen mustikkapiirakka

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurajauhoja
1 dl intiaani/ruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
100 g margariinia
1 1/2 dl kaurajogurttia
4 dl mustikoita
(2 tl perunajauhoja)

Ohje on simppeli: sekoita kuivat ainekset (+ vaniljauute) yhteen, lisää sulatettu ja jäähtynyt margariini. Seoksesta tulee murumainen. Ota seoksesta noin puolet talteen (itse nappasin reilummin, rakastan muruseosta piirakan pinnalla). Sekoita jäljelle jääneeseen murutaikinaan kaurajogurtti. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle mustikat. Pakastemustikoihin sekoitin ensin perunajauhoja.

Ripottele aiemmin talteen otettu muruseos piirakan päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min. Piirakka on mielestäni parasta tarjottuna hieman jäähtyneenä Oatlyn vaniljakastikkeen kanssa!

-Taija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *