Kevyemmät työpäivät edessä

Ihanaa alkanutta vuotta ♥ Toivottavasti kaikilla meni vuodenvaihde mukavasti, itse vietin sen rennosti ensin siskoni luona Unoa pelaillen ja loppuillan kotona poikaystäväni sekä Adi-koiramme kanssa.

Itselleni vuoden vaihtuminen on tarkoittanut työrintamalla fyysisesti kevyempiä päiviä, sillä vähensin siivousasiakkaideni määrää joulun jälkeen. Kovana suunnitelmanani olisi pystyä tekemään töitä aivan äitiysloman alkuun saakka, mutta monet (kuten neuvolan terveydenhoitaja) ovat varoitelleet, että juurikin esimerkiksi siivoustyötä tekevät joutuvat usein jäämään sairauslomalle ennen äitiysloman aloitusta. Ehkä näiden kevyempien työpäivien ansiosta pysyn työkuntoisena pidempään. Tai sitten en – sitä kun ei koskaan voi tietää. Mennään päivä ja viikko kerrallaan.

Nämä kevennetyt työpäivät tarkoittavat tosin myös sitä, että nyt minun on työskenneltävä kovemmin mm. verkkokauppani sekä HomCare-jälleenmyyntityön parissa, jotta tuloni eivät kovin paljoa pienenisi. Toisaalta näihin panostaminen tulee jatkossa olemaan hieman helpompaa, sillä vapautuneen ajan ja energian voin nyt käyttää näihin muihin asioihin. Esimerkiksi marras- ja joulukuussa en juurikaan jaksanut panostaa verkkokauppaan, sillä fyysiset työt veivät voimani ja hoidin vain ”pakolliset” verkkokauppaan liittyvät työt, kuten sähköposteihin vastaamiset sekä pakettien lähettämiset. Nyt energiaa sen sijaan tuntuu riittävän kaikenlaiseen myös yritystoiminnan ulkopuolella, ja julkaisin jopa uuden videon YouTube-kanavalleni!

Raskauskuulumisia sen verran, että olen nyt noin kahden viikon ajan tuntenut vauvan liikkeet ja potkut selkeästi. Johan niitä oli odotettukin. Enää niistä ei voi erehtyä – aiemmin en nimittäin ollut varma, onko mahassa olevat tuntemukset vauvan vai ilmavaivojen aikaansaamia 😀 Meillä oli myös rakenneultra viime viikolla ja pienokaisella vaikutti olevan kaikki hyvin ♥ Sukupuolta emme edes kysyneet, se saa mieluusti pysyä yllätyksenä syntymään saakka.

Ajattelin, että nyt kun vietän aikaa hieman enemmän taas kotosalla, voisin lähiaikoina kirjoittaa teille kotona työskentelyn hyvistä ja huonoista puolista. Tuntuu nimittäin siltä, että ainakin parina viime viikkona ne huonot puolet tuntuvat olevan vain mielessä. Ehkä olisi siis ihan hyvä palautella itselle myös niitä positiivisia puolia mieleen, niitäkin kun onneksi on paljon!

-Taija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *