raskauden viimeinen kolmannes

Ajatuksia viimeisen kolmanneksen alkamisesta

Täällä pärähti toissa päivänä raskausviikko 29 käyntiin, mikä tarkoittaa sitä, että viimeinen kolmannes on kaikkien eri laskutapojen mukaan alkanut. Itse asiassa luulin viimeisen kolmanneksen alkaneen jo viime viikolla, mutta käyttämäni raskaussovelluksen (Preglife) mukaan se alkaakin vasta tällä viikolla. Toisen raskaussovelluksen mukaan toinen kolmannes päättyi jo viime viikolla, joten ota näistä nyt selvää… Oli miten oli, nyt se kuitenkin on laskutavasta riippumatta täällä!

Pakko tunnustaa, että tällä hetkellä tunnen kyllä olevani raskaana. Aiemmin oloni on ollut todella hyvä, olen jaksanut touhuta normaalisti enkä ole kokenut mitenkään erikoisemmin olevani raskaana. Kunnes raskausviikko 28 saapui ja niin saapuivat erilaiset kivutkin. Aamulenkit koiran kanssa ovat joinakin päivinä yhtä tuskaa, siivoustöiden jälkeen paikat ovat todella kipeänä, en pysty istumaan tuntia kauempaa ilman, että kylkiini sattuu vietävästi. Puhumattakaan pienenkin rasituksen (sukkien laittaminen…) aiheuttamasta hengästymisestä.

Viime viikko oli itse asiassa pahempi, sillä silloin työpäivät olivat normaalia raskaampia. Tällä viikolla kivut ovat vähentyneet huomattavasti ja olen onneksi kyennyt jo tekemään muutakin kuin olemaan iltaisin makuuasennossa. Uskon levolla, joogalla ja kevyillä lenkeillä olleen tähän vaikutuksensa. Yritän silti ottaa kotona edelleen mahdollisimman rennosti enkä rasittaa itseäni liikaa fyysisesti. Suursiivoukset ja huonekalujen roudaamiset olkoon siis jonkin aikaan tauolla. Aloin lukemaan uudelleen Twilight-sarjaa, ja nyt on viimeinen kirja menossa. Lukiessa aika kuluu kyllä todella nopeaa, välillä en malttaisi iltaisin laittaa edes nukkumaan.

Ajan kulumisesta puheenollen, tuntuu hullulta, että laskettuun aikaan on enää alle 3 kuukautta! Ja töitä jäljellä vain kuusi viikkoa! Vähitellen alan tajuamaan, että ihan pian joudun toivottelemaan asiakkaille muutakin kuin hyvää päivänjatkoa ja nähdään pian. Eipä nimittäin nähdäkään. Tulin siihen tulokseen, että laitan siivousyritykseni kokonaan tauolle äitiysloman ajaksi. Näin minun ei tarvitse miettiä ja stressata sijaisia tai muita asioita, vaan voin keskittyä vauva-arkeen.

Sain tällä viikolla päätöksen äitiysrahasta ja -avustuksesta, nyt vain odotellaan äitispakkausta saapuvaksi. Pikkuhiljaa olen alkanut hankkimaan vauvalle kaikelaista tarvittavaa, kuten vaunut, itkuhälyttimet, kestovaippoja, vaatteita yms. Suurimman osan tarvikkeista hankimme käytettynä, ainoastaan turvakaukalon tahdomme hankkia uutena liikkeestä. Kaikenlaista olisi vielä ostoslistalla, mutta onneksi niitä ehtii hankkia vaikka vauvan syntymän jälkeenkin. Näkeepähän ainakin, onko jollekin asialle oikeasti tarvetta vai ei.

Ensi viikko on onneksi hieman rennompi töiden suhteen. Elättelen edelleen toivetta, että pystyisin tekemään töitä äitiysloman alkuun saakka, mutta täytyy katsoa seuraavat viikot ja tarkkailla omaa oloa. Päivä kerrallaan ja sitä rataa!

Täällä on tänään ollut ihanan keväinen ilma, kävimme pienellä eväsretkellä läheisellä laavulla. Itse nautin äärettömän paljon luonnossa kulkemisesta, se antaa itselleni virtaa uskomattomalla tavalla. Mukavaa helmikuun jatkoa kaikille! 🙂

-Taija

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *