Yrittäjä lomailee – Vai lomaileeko? Ajatuksia omasta lomasta

Itselläni päättyi tämän viikon maanantaina kahden viikon kesälomani. Olin jo viime vuoden joulukuussa päättänyt, että tänä vuonna aion pitää ihan oikean loman – viime vuonna en nimittäin tainnut kesällä pitää ollenkaan ”oikeaa” lomaa, lähinnä vain yksittäisiä vapaapäiviä.

Yrittäjä kun olen, ei loman alussa tilille kilahda automaattisesti palkkatöistä tuttua lomarahaa. Niinpä aloitin jo tammikuussa säästämään kesälomaa varten kuukausittain pieniä summia, ja sainkin ihan kivan lomapotin kerättyä. En kuitenkaan hankkinut itselleni sijaista loman ajaksi, joten kahden viikon lomailun jälkeen oli palattava töihin hoitamaan asiakkaiden kodit.

Miten kesäloma sitten sujui? Maltoinko olla tekemättä töitä?

Ensimmäinen lomaviikko kului lähinnä kotona lataillen akkuja ja työpöydän tehtäväpinoa purkaessa. Kesäloma alkoi myös ikävissä merkeissä, kun jouduimme lopettamaan rakkaan 14-vuotiaan beagle-koiramme. Sain kuitenkin viettää rauhallisesti viimeiset päivät Penin kanssa, siitä olen kiitollinen.

Ensimmäinen lomaviikko ei myöskään ollut ihan täyttä lomaa, sillä verkkokauppa pyöri tavalliseen tahtiin ja tilaukset toimitin normaalisti. Yritin myös katsella valmiiksi verkkokauppaan tuotteita syksyä ja talvea varten sekä saada yrityksen paperityöt tehtyä ennen toista lomaviikkoa, jolloin tiesin olevani reissussa.

Toisella lomaviikolla lähdimme poikaystävän kanssa hieman kiertämään Suomea – ensin Suomussalmen ja Raatteentien kautta yöksi Kajaaniin, sieltä Outokummun kautta Espooseen. Espoossa olimmekin sitten hieman pidemmän pysähdyksen, välissä kävimme myös pienen mutkan Tallinnassa. Kotiin palasimme Ähtärin ja Tuurin kautta. Kilometrejä siis kertyi reippaasti.

Laitoin toisen lomaviikon ajaksi verkkokauppaan alekoodin, ja ilmoituksen toimitusten siirtymisestä heinäkuun alkuun. Näin en tarvinnut tuuraajaa myöskään pakettien lähettelyyn.

Toinen lomaviikko tuli siis ihan oikeasti lomailtua, ja sain ajatukset pois työasioista muutamia lähetettyjä sähköposteja ja viestejä lukuunottamatta. Ja kylläpä vain teki terää! Ei sitä arkena ja viikonloppuina tule juurikaan huomattua, kuinka paljon ajatukset oikeasti pyörivät firman asioissa.

Heinäkuun teenkin sitten lyhennettyä viikkoa eli saan vielä toivottavasti nauttia vapaista kesäisistä päivistä. Oikein ihanaa kesää kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *