Tunnelmallista yöpymistä – Hankaniemen tila

Palataan hetkeksi vielä meidän parin viikon takaiseen kesälomareissuumme. Olimme sopineet jo etukäteen, että yksi paluumatkan pysähdyspaikoista tulisi olemaan Tuuri. Jätin yöpymispaikan etsinnän tapojeni mukaan taas viime tinkaan, ja Tuuria kohti ajellessamme huomasin booking.comia selatessani monien paikoista olevan loppuunmyytyjä. Löysin kuitenkin Ähtärin puolelta maalaismajoitusta tarjoavan Hankaniemen tilan, josta varasin meille ainoan (tai ainakin lähes ainoan) vapaana olevan huoneen: pienen kahden hengen huoneen järvinäköalalla.

Itse yritän mahdollisuuksien mukaan suosia aina vähän pienempiä ja erikoisempia yrityksiä, ja Hankaniemen tila oli mukavaa vaihtelua perinteiseen hotellimajoitukseen. Tilalla on eritasoisia maijoitusvaihtoehtoja 40 vieraalle, vaihtoehtoina on mm. huone-, mökki- ja bungalow-majoitusta.

Suunnitelmamme olivat vielä täysin auki illan ja yöpymisen suhteen, joten oli helpottavaa huomata peruuttamisen olevan maksutonta klo 14 saakka, mikäli päättäisimmekin jatkaa matkaa toiseen paikkaan. Meillä oli reissussa mukana kalastusvälineet, joten kotisivuilla maininta soutelusta ja kalastelusta sai minut viimeistään tekemään varauksen.

Huoneemme oli keltaisen rakennuksen yläkerrassa oleva keskimmäinen huone, nimeltään pikku kakkonen (näin luki avaimessa). Ikkunasta aukesi näkymät takapihalle ja järvelle. Huone oli melko vaatimaton, siellä oli sänkyjen ja yöpöydän lisäksi yksi lipasto, tuoli ja naulakko. Nurkassa myös seisoi vanha uuni, mutta lisälämmitystä varten löytyi myös sähköpatteri, jota emme kyllä kesäyönä tarvinneet.

Tila sijaitsee järven rannalla, ja rannalta löytyykin mm. kaksi laituria, toinen uimareille ja toinen veneille, sekä kaksi saunaa. Savusauna oli entisöity 1800-luvulta. Me emme tällä kertaa ehtineet (emmekä varmaan olisi edes tarjenneet) lähteä uimaan, vaikka järvessä olisi varmastikin ollut hyvä polskia.

Tilan sijainti on loistava esimerkiksi Ähtärin eläinpuistossa vieraileville – pandatalo näkyy kuulemma järven vastarannalla, itse tosin unohdin tiirailla sinne. Sijainti on hyvä myös Tuuriin suuntaaville, sillä matkaa majoituspaikan ja Keskisten kyläkaupan välillä on 27 kilometriä, minkä ajelee suhteellisen vikkelään.

Aamupala oli tarjolla viihtyisässä ulkorakennuksessa, joka tosin kylmästä aamusta johtuen oli melko viileä. Kuuma kahvi onneksi lämmitti.

Suosittelen Hankaniemen tilaa etenkin perheille, sillä siellä on paljon tilaa ja mahdollisuuksia touhuta kaikenlaista. Ainoat miinukset meiltä saa suihkujen vähäisyys sekä huoneemme todella nariseva sänky (itseäni tämä ei kyllä haitannut, mutta poikaystävällä meinasi aluksi mennä unet). Näitä lukuunottamatta lyhyt majoittumisemme oli oikein miellyttävä.


Postaus sisältää affiliate-linkkejä. Ostamalla tuotteen/palvelun affiliate-linkin kautta, saan pienen provision. Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat.

Suosittelen vain niitä tuotteita/palveluita, joita olen itse testannut, käyttänyt ja todennut toimiviksi.Booking.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *