Ohje granolaan

Ajattelin tällä kertaa tulla jakamaan ohjeen yhteen mun aamupalasuosikeistani – rakastan siis itse tehtyä granolaa kera hedelmien ja marjojen. Enää ei ole moniin vuosiin tullut kaupasta ostettua valmismysliä, kun sen tekeminen itse on superhelppoa. Granolaa on helppo varioida omien mieltymysten mukaan, sekaan voi lisätä lopussa esimerkiksi kuivattuja hedelmiä tai marjoja, mutta itse jätän ne yleensä pois. Niiden sijasta lisään suoraan annoskippoon tuoreita hedelmiä tai marjoja sekä kookoshiutaleita!

GRANOLA:

7 dl kaurahiutaleita
3 dl pähkinöitä
½ dl pellavansiemeniä
mausteita, esim. kanelia, kardemummaa, inkivääriä, suolaa
½ dl hunajaa
1 dl oliiviöljyä
vettä tarpeen mukaan

Pilko pähkinät ja mittaa kaikki kuivat aineet astiaan. Lisää hunaja ja oliiviöljy ja sekoita. Lisää tarpeen mukaan vettä. Sekoitus onnistuu parhaiten käsin.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 min. Anna granolan jäähtyä, jonka jälkeen sen voi purkittaa ilmatiiviiseen astiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *