Luonnon helmassa

Lauantaina 26.8. juhlittiin Suomen luonnon päivää. Ympäri Suomea järjestettiin erilaisia tapahtumia juhlan kunniaksi, ja esimerkiksi kaikissa kansallispuistoissa soi kansallispuistojen laulu. Me poikaystävän kanssa pakattin koira ja eväät autoon ja otettiin suunnaksi Lautamaan laavu. Tarkoituksenamme oli päästää koira juoksemaan ja itse suunnata poimimaan sieniä, mutta tiheä vesisumusade vesitti (hehheh) sienienpoimintasuunnitelmat. Niinpä vietimme aikaa laavulla ja sen lähiympäristössä, välillä eväitä nauttien ja kuunnellen luonnon ääniä.

Täytyypä muuten kehua tuota Lautamaan laavua, sieltä löytyy polttopuita sekä oikein siisti kuivakäymälä. Meillä on yleensä ollut omat polttopuut mukana, mutta tarvittaessa laavulta siis löytyy puut valmiina. Myös muita Tornion laavuja on tullut testailtua, esimerkiksi Alkunkarinlahden lintutornien laavut ja olen myös tykännyt niistä tosi paljon!

Sade lakkasi jossain vaiheessa, jolloin uskalsin lähteä katselemaan marjoja. Ilokseni metsästä löytyi vieläkin syömäkelpoisia mustikoita, joita en kuitenkaan tällä kertaa poiminut matkaan vaan napostelin suoraan suuhun. Myös puolukat alkoivat olemaan kypsiä, niitäkin pitää lähteä lähiaikoina poimimaan. Vaikka tällä kertaa sienet jäivätkin poimimatta, oli lauantaipäivä luonnon helmassa oikein onnistunut. Adi sai juosta vapaana ja meille tuli poikaystävän kanssa myös mukavasti liikuntaa tuon reilun viiden tunnin aikana, mitä metsässä vietimme. Reissu tulee myös olemaan osana seuraavaa viikottaista vlogia, jonka julkaisen YouTube-kanavalleni luultavasti keskiviikkona. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *